2019. október 30., szerda

Matt Onix és sárkány Achát ásványokból karkötő - Jelenlegi ára: 3 990 Ft

             Matt Onix és sárkány Achát ásványokból karkötő             
A karkötő ásványai 10 mm nagyságúak, rugalmas sztreccs-szálra fűzöttek.
Díszítése,   ezüst színű kristályos köztesekkel történt.
Hossza: 18 cm bőségű csuklóra megfelelő.
Onixról:
Fekete színű kalcedon, általában szürke, áttetsző erek hálózzák be az anyagát. Az ékszeripar a jobb minőség miatt feketére festett achátot használ, a szín tartós. Nagyon dekoratív ékszerek készülnek a fekete-fehér sávozású ónix-achátokból  ( szárdónix) szemachát néven.
Az ezotéria az ónixot az agytevékenység javítására használja, javítja a koncentrációt, védőkő, mert távol tartja a negatív energiákat. Erősíti az immunrendszert, fokozza a koncentrációt.
Achátról:
Az achát sávos kalcedonféle, melynek sávjai önmagukba visszatérő sávok, vonalak. Természetes színükben barnás - szürkés színűek, a természetes színes achátok ritkák. Hogy színes achátokat lehessen vásárolni, a barnás - szürke achátokat különböző színűre festik tartós és kevésbé tartós színű festékekkel. Ezért lehet kapni rózsaszínű, vörös, lila, zöld, kék és fekete achátokat.
A vonalastól eltérő mintázatú achátokat már fantázianévvel nevezzük : mohaachát, dendritachát, szemachát, faachát vagy kövült fa, csipkeachát, vagy sárkányachát. De a lelőhelye miatt is kapta a nevét, pl. a Botswana-achát.
Természetgyógyászati alkalmazásuk : Botswana achát : tüdőre és a légutakra használják, dohányzásról való leszokásban segít. Csipkeachát : hólyagra és epehólyagra hat, Szemachát : barnás, fekete, szemre hat.


Jelenlegi ára: 3 990 Ft
Az aukció vége: 2019-11-20 14:57 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése