2020. augusztus 7., péntek

0R443 Régi ezüstözött mokkáskanál díszdobozában - Jelenlegi ára: 12 000 Ft

Eredeti dobozában található, jelzett, hat darabos mokkáskanál készlet, vastagon ezüstözve.
Jelzés:
WSW D. FRAGET METSúly: 0. 176 kgA doboz mérete: 3 x 12. 5 x 11. 5 cmA kanalak hossza: 11 cmFraget [ szerkesztés ]
Cukor tál - elölnézet
Fraget (teljes név Józef Fraget ) - az 1824-ben Varsóban Alfons és Józef Fragetów 1824-ben alapított öltözködési gyár .  A háború kitöréséig 1939-ben evőeszközöket és asztali kellékeket gyártott , úgynevezett krómozott.
 
Tartalomjegyzék
  [ hide ] 
1Cégtörténet
1. 1Józef Fraget
1. 2Julian Fraget
1. 3Az első világháború és a háború közötti időszak
1. 4A második világháború és 1945 után
2 Avállalat eredményei
3lábjegyzet
4Irodalom
5Külső linkek
 
Cégtörténet [ szerkesztés | szerkesztési kód ]
Casket cukor tál - Józef Fraget termék a Varsóban viselt habarcsgyárból
Casket cukor tál - oldalnézet
Casket cukor tál - alsó céges táblákkal
Alfons és Józef Franciaországtól Lengyelországig meghívták Tadeusz Mostowski - a kongresszusi királyság belügyminiszterét.  A nyújtott kölcsön lehetővé tette számukra, hogy egy rézből és pólyázott termékekből álló kisvállalatot hozzanak létre a varsói Jasna utcán .  A kölcsönszerződésben a tulajdonosok 6 éves időtartamra kötelezték el magukat, hogy két hazai kézműveset fejlesszenek ki szakmájukban.  A következő években a diákok száma nőtt, és ahogy a kiadványok 75 éves fennállásának alkalmából hangsúlyozták, a vállalat elvben választotta a munkásokat a lengyelek és a diákok körében.
Már 1825-ben a cég felhívta a figyelmet termékeire a nyilvános kiállításon, és kis termékeket kap ezüstérmet.  1825 és 1828 között a Królewska 1066 utca Łubieński palota mellé béreltek nagyobb helyiségeket .
Adatok a cég a következő években azt mutatják, hogy már az időszakos válság (valószínűleg a novemberi felkelés ) és a társaság, keres jövedelem, kellett váltani élelmiszer-kereskedelem.  Már 1839-ben úgy tűnt, az újsághirdetés eladásáról importált egyenesen Franciaországból új dagerrotipek 1000 zł lengyel fejenként.  Mindegyikük 6 osztályozott táblával volt felszerelve a természetből, üvegből (valószínűleg lencsékből) és utasításokból történő eltávolításához.
Valószínűleg 1848-ban Alfons Fraget kivonult a projektet, és 1851 év plenipotencję kapott testvére Franciaországban, hogy megkapja az öröklést mindkét szülő (az új naptár június 21-én 1851. Noskowski az irodában), és nem sokkal később visszatért Franciaországba.
Joseph Fraget 1844 vásárolt egy telket a street Elektoralna 753 állítsa épületekben, szervezni és korszerűsített gyár termelés.  Egy évvel később a krakkói külvárosában 473 Sales létrehozott egy második nappali, és 1852-ben megszervezte a szakbizottság Miodowa 491.
 Józef Fraget [ szerkesztés | szerkesztési kód ]
Julian Fraget és családja családja a Varsói Régi Powązki temetőben
Fraget Joseph született május 25, 1797 évben La Ferte-sous-Jouarre (megye Seine-et-Marne ), a fia Louis Hubert és Marie Catherine Fraget ház Mota.  Diplomáját a párizsi Politechnikából és a Berlin melletti Charlottenburgból szerezte .  Egy új gyár felépítésénél megpróbált bevezetni a modern technológiákat.  Ebből a célból 1847-től Európába utazott, és meglátogatta a legújabb gyárakat.  Párizsban a Roult és az Elkington által feltalált hengeres galvanizáló technológiát vette fel, és Christoph et Comp felé továbbította.  Párizsban.  Fraget megvásárolta a szabadalmat, és Varsóba olyan szakembert hozott, aki ismerte ezt a technológiát.
Kezdetben csak evőeszközök készültek, de a testlemezek gyártása gyorsan kezdődött.  1849 óta kezdték használni a termelés új ezüst ( Neusilber , sárga színű) előállított saját öntöde.  Galván laboratóriumot is indítottak.  A termékek választéka jelentősen nőtt, míg a tálak különböző tulajdonosokból álló képviselőket találtak.  1850-ben például. Teáskészlet lehetett volna venni 1690 313 vagy 291 zł lengyel, 700 lengyel zloty a váza, asztaldísz és szarv a bőség 2000 lengyel zloty.  Rondelki is készült réz belül fehérített és ezüstözött elemeket powozowych lámpa.
Az üzemben 1739-ben 1839-ben, 1845-ben 45-ben, 1847-ben 1847-ben és 1859-ben 239-ben nőtt a foglalkoztatás.  1848-ban, a növény használt 168 különböző gépeknél összteljesítménye 24 LE voltak eszterga, öntöde, modellezés szoba, heblarnie, lakatos, asztalos, kiegyensúlyozó kalapácsok, mechanikus ollók, és ahelyett, harmonika rajongók már bevezetésre került.
1857-ben Ausztriából az egyetlen lengyelországi gépet importált egy új ezüstből készült evőeszközök gyártására, amely lehetővé tette számukra, hogy 150 tucat naponta szerezzenek be.  A termékeket pontos bevonattal, tartóssággal, tisztasággal, szép formákkal és megfelelő mérettel jellemezték.
1867. július 16-án Józef Fraget meghalt.
 
Forrás: wikipédia
Termékeim között több mokkáskanál található, kérem tekintse meg őket ide kattintva! Termékeim között több ezüstözött evőeszköz található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 


Jelenlegi ára: 12 000 Ft
Az aukció vége: 2020-08-08 05:54 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése