2021. február 15., hétfő

Vasbeton szerkezetek - K. V. Szahnovszkij - Jelenlegi ára: 2 450 Ft

Vasbeton szerkezetek - K. V. Szahnovszkij
A hazánk felszabadulása óta eltelt évtized folyamán építőiparunk hatalmas feladatokat oldott meg és ennek során korszerű nagyiparrá fejlődött. Különösen szembetűnő az előrehaladás a vasbetonépítés területén. Világviszonylatban is megérdemelt elismerést váltottak ki a helyszínen előregyártott nagy elemekkel készült ipari épületeink. Jelentős eredményeket értünk el a vasbeton elemek üzemi előregyártása, valamint a feszített betonszerkezetek alkalmazása terén is. Vasbetonelméletünk sem maradt el a mérnöki gyakorlat fejlődésétől. Szabályzataink haladó elveken, korszerű méretezési módszereke alapszanak.
Mindezzel éles ellentétben áll és előbb-utóbb a további fejlődés gátjává válna az a tény, hogy az elmúlt tizenegy év alatt nem jelent meg olyan magyar nyelvű szakkönyv, amely magas színvonalon, kimerítően ismertetné a vasbetonelmélet legújabb eredményeit, a korszerű vasbeton szerkezetek tervezésének, méretezésének és szerkesztésének elveit és módszereit. Az egyetemi jegyzetek, a technikumi tankönyvek nem pótolhatták ezt a hiányt. Ezért a Műszaki Könyvkiadó szükségesnek látta, hogy addig is, amíg a megfelelő magyar szakkönyv kiadására sor kerül, gondoskodjék egy kiemelkedő jelentőségű külföldi mű lefordításáról.
A felszabadulásig a magyar vasbetonépítés elsősorban a német és az osztrák iskola eredményei alapján fejlődött. Eljutottak Magyarországra a francia, svájci stb. szakkönyvek és folyóiratok is, a szovjet műszaki irodalom azonban teljesen ismeretlen maradt. A szovjet építőipar pedig már a háború előtt, az első ötéves tervek idején is jelentős sikereket ért el vasbeton szerkezetek építése terén. Így például elsőnek a Szovjetunióban terjedt el az előregyártott vasbeton szerkezetek alkalmazása. A szovjet vasbetonelmélet is a német és osztrák iskola nyomdokain indult el, de hamarosan túlhaladta mesterét, és a világon elsőnek dolgozta ki és alkalmazta a gyakorlatban a vasbeton szerkezeteknek a törési állapot alapján történő méretezését.
Fordítók: Upor Jenő
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 1956
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Akadémiai Nyomda
Nyomtatott példányszám: __label. quantity
Kötés típusa:: egészvászon
Terjedelem: 849
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Állapot: Jó
Megjegyzés: Fedlapja kopottas, foltos, címoldala sérült, lapélei elszíneződtek.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**105407262**)]

Jelenlegi ára: 2 450 Ft
Az aukció vége: 2021-02-16 02:59 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése