2021. november 26., péntek

Ments meg, uram! (Susan Sarandon, Sean Penn) - MAGYAR KIADÁSÚ JOGLEJÁRT RITKASÁG!! - Jelenlegi ára: 990 Ft

Ments meg, uram!
MAGYAR KIADÁSÚ JOGLEJÁRT RITKASÁG!!
/Susan Sarandon, Sean Penn/
/1995/
A rendezőként is zseniális Tim Robbins 1995-ös drámája is a halálbüntetés kérdéskörét járja körül, és mindezt olyan érzékenységgel, humanitással és realitással teszi, amit talán még semelyik filmkészítőnek sem sikerült megvalósítania! Ehhez sikeréhez a két főszereplő, Susan Sarandon és Sean Penn csodás kettőse is jócskán hozzájárul, ők ketten fantasztikusan játszanak, és akik közül a Prejean nővért megformáló Susan Sarandon talán élete legcsodálatosabb alakítását nyújtotta, amelyért teljes joggal nyerte el a legjobb színésznőnek járó Oscar díjat!  
A film rendezője, Tim Robbins nyíltan liberális gondolkodású, ebből adódóan természetesen a halálbüntetés ellen van, méghozzá radikálisan. Ennek ellenére azonban úgy alkotta meg ezt a filmet, hogy mindkét álláspontot részletesen bemutatja, ami nekem különösen tetszett!  Az áldozatok hozzátartozóinak szenvedése és megnyomorított élete éppen olyan érzékletesen és finoman van bemutatva, mint a humanista, bűnbocsánatban hívő Prejean nővér őrlődése.  A halálraítélt Poncelet karakterében ő ténylegesen bűnös, ráadásul végtelenül ellenszenves, és gonosz. Rasszista, szexista, radikális és nem tisztel az ég világon senkit és semmit. A válasz egyszerűen adná magát... Könnyedén érezhetnénk vele kapcsolatban, hogy megérdemli a halált... csakhogy a film által sikerül megértenünk, hogy a gyilkosság soha nem hozza magával az igazságot,  ez nem nyújt vigaszt... Tetszett, érdemes beszerezni egy szép gyűjteménybe!!
A MAGÁNGYŰJTEMÉNYEMBŐL SZÁRMAZÓ EREDETI, NEM MÁSOLT, HASZNÁLT JÓ ÁLLAPOTÚ DVD!!
A TERMÉK MAGYAR KIADÁS, MAGYAR FELIRATTAL RENDELKEZIK!  
A TERMÉK 2001-ES MGM KIADÁS DEKORATÍV KÉTOLDALAS BORÍTÓVAL ÉS EXTRÁKKAL!!
JOGLEJÁRT RITKASÁG, KERESKEDELMI FORGALOMBAN MÁR RÉG BESZEREZHETETLEN!
MINDEN FOTÓ ÁLTALAM KÉSZÍTETT A KÍNÁLT EREDETI DVD-IMRŐL, NEM LETÖLTÖTT KÉPEK!
Egy luisianai apáca, Helen Prejean levelet kap egy halálraítélt bűnözőtől. Matthew Poncelet - akire két tinédzser megerőszakolása és meggyilkolása miatt szabták ki a legszigorúbb ítéletet - találkozni szeretne Helennel.  Az apáca eleget tesz a kérésnek és meglátogatja a férfit a halálsoron. Matthew szeretné meggyőzni a nőt ártatlanságáról és arra kéri, legyen lelki támasza és segítsen neki elkerülni a kivégzést. Helen minden tőle telhetőt megtesz, de minél inkább beleássa magát az ügybe, annál nyilvánvalóbb lesz számára, hogy Matthew-t nem ártatlanul ítélték el. Ennek ellenére nem fordít hátat a kétségbeesett férfinek. Rendszeresen látogatja, elbeszélget vele és megpróbálja rávenni arra, hogy utolsó napjaiban nézzen végre szembe önmagával és mindazzal a bűnnel, amit élete során elkövete
MISKOLCON A TERMÉK SZEMÉLYESEN ÁTVEHETŐ AZ ÁLTALAM MEGADOTT HELYEKEN ÉS
IDŐBEN, EGYÉB ESETBEN TÖBBFÉLE MÓDON POSTÁZOK, MELYNEK DÍJA A VEVŐT
TERHELI!
UTÁNVÉTELES SZÁLLÍTÁSRA NINCS LEHETŐSÉG!


Jelenlegi ára: 990 Ft
Az aukció vége: 2021-11-26 13:21 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése